İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR - 5 Mart 2024

Foça’nın tüm mahallelerinde sağlıklı bir çevre için ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Vektör Mücadele Birimi Foça Ekibi; sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen (fare, sıçan), pire, kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle geniş kapsamlı mücadelesi kapsamında Gediz deltasında amfibik araç ve drone desteği ile ilaçlamalar yapıyor.

İlçemiz genelinde 12 ay sürekli olarak foseptik, aktif kullanılmayan yüzme ve süs havuzları, durgun su ortamları, dere ve kanallar, kazı çukurları, terfi istasyonları ve arıtma tesislerinin ilgili bölümleri gibi üreme noktalarında larvasit; çöp konteynerlerinde ve gübre alanlarında karasinek için taban çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Komşularımızın, bahçe ve balkonlarında gibi üreme oluşturabilecek durgun su ortamlarının oluşmasına engel olarak bu mücadeleye destek vermelerini önemle rica ediyoruz.

İstekleriniz ve bilgi almak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi: ALO 153’ü arayabilirsiniz.