FOÇA’YA DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ - 16 Haziran 2023

FOÇA’YA DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ

Foça’ya Değer Katanlar adıyla gelenekselleştirilerek her yıl tekrarlanması planlanan gecede, ilçeye hizmet etmiş altı ismin ödüller vefat edenlerin yakınlarına, hayatta olanların kendilerine alkışlarla takdim edildi.

Foça’ya Değer Katanlar ödülleri, MW Phokaia Beach Resort’un işletmecisi Akropol A.Ş. tarafından Foça Kaymakamlığı himayesinde, Foça Belediyesi ve Metro Türkiye Grossmarket Ege Bölgesi desteğiyle verildi. Ödül törenine Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Murat Karaçanta, ilçe protokolü, turizmciler, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, ödül alanların yakınları ve konuk vatandaşlar katıldı.  İzmir basınından önemli isimlerin yanı sıra şair yazar Ataol Behramoğlu’da gecede yer aldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Ödül sahiplerine, Foça için hizmet etmiş, Foça’ya değer katmış herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım’’dedi.

İlk ödül Kaymakam Mehmet Türköz tarafından TBMM Onur Ödülü sahibi merhum hayırsever iş adamı Mehmet Reha Midilli adına ölümünden sonrada hayır işlerinin devam etmesi için kurduğu Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi’ye takdim edildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz geçtiğimiz aylarda vefat eden Foça eski Belediye Başkanı merhum Ali İlçan’ın ödüllünü eşi Hayriye İlçan’a,

Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Ali Nişancı, Barış Belediyeciliği ödülü sahibi Foça eski Belediye Başkanı merhum Nihat Dirim’in ödülünü oğulları Kerem, Yunus ve Deniz Dirim’e,

Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Selman Sayar, kazı çalışmaları, kentin korunması çabaları ve Foça’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’de yer almasında ki büyük katkıları nedeniyle Prof. Dr. Ömer Özyiğit’e

İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, ilçeye kazandırdığı işletmelerle yarım asrı aşkın bir süredir hizmet eden, turizmci ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca’ya

Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Mithat Şiveliol; Aliağa tarihine ilişkin iki, Foça tarihine ilişkin üç önemli kitabıyla tanınan emekli eğitimci, yazar Cevat Yıldırım’a ödüllerini takdim etti.

Ödül gecesinin gerçekleştirilmesine katkı veren Foça Kaymakamı Mehmet Türköz”e, Akropol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Okumuş, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e ise Yönetim Kurulu üyesi Süha Çilmi tarafından teşekkür ödülleri sunuldu.