11 EYLÜL FOÇA’NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANIYOR - 11 Eylül 2022

11 EYLÜL FOÇA’NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANIYOR

11 Eylül Foça’nın kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Foça Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulduğu törene; Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve belediye meclis üyeleri, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir ile Foça Jandarma Eğitim Komutanı Tümgeneral Halil Şen’e şükran ziyaretinde bulundu.

Kurtuluşun 100. yılı törenleri, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanında devam etti.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça Kaymakamı Mehmet Türköz günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmalarını yaptı. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, konuşmasında;
‘‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve Kahraman Mehmetçiğin 26 Ağustos’ta yaktıkları bağımsızlık meşalesi 30 Ağustos’ta bütün Anadolu’yu zaferle aydınlatmıştır. Ve hemen arkasından 9 Eylül İzmir’in, 11 Eylül Foça’mızın kurtuluş günü olarak tarihe yazılmıştır. İzmir’in aydınlık yüzü Foça’nın kıymetli komşuları! Atatürkçü düşüncenin yıkılmaz kalesi! Mavinin ve yeşilin en güzel tonlarına ev sahipliği yapan, İnsanı, doğası ve tüm canlılarıyla birlikte, Yaşamı güzel kılan Foça’nın kurtuluşunun, 100. Yılı kutlu olsun!
Bağımsızlığın ikinci yüz yılı başlarken, sarsılmaz ilkelerinin ışığında ve aynı ruhla Cumhuriyetin 100. Yılına doğru yürüyeceğimize söz veriyoruz!
İzmir’in dağlarında başlayıp, Anadolu’ya çiçekler açtıran ve bağımsızlık meşalesiyle, 100 yıldır bizleri aydınlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve tüm şehitlerimizi Saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.’’ dedi.