HALKÇI BAŞKAN NİHAT DİRİM GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI - 6 Nisan 2022

HALKÇI BAŞKAN NİHAT DİRİM GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Foça sevdalısı, geçmiş dönem Foça Belediye Başkanı Nihat Dirim, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Nihat Dirim’in cenazesi Fatih Cami’ndeki öğle namazının ardından Eski Foça Mezarlığına defnedildi.

1989-1999 tarihleri arasında belediye başkanlığı ve 2001-2003 tarihleri arasında CHP Foça ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan Halkçı Başkan Nihat Dirim için, 5 Nisan Salı günü Foça Demokrasi Meydanında tören düzenlendi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Şener Erol ve geçmiş dönem Foça Belediye Başkanı Ali İlcan anma konuşmaları yaptı. Öncesinde Yunan-Türk Dostluğuna kardeşlik köprüleri kuran Nihat Dirim için karşı kıyıdan Saronikos Başkanı Petros Filippu, Palea Fokea Topluluğu Başkanı Athanasios Papoutsis ve Kristalli Gilnadaki’nin taziye mesajları okundu.

Fatih Gürbüz; ‘‘Hepimizi sevgi, akıl ve vicdanla kucaklayarak bir araya getiren; öteki kıyıya kadar taşan sevgisiyle hepimizin Nihat başkanı, abisi ve yoldaşına sonsuz saygıyla. Hep birlikte fikirlerini yaşatmaya devam edeceğiz.’’dedi.

Ayla Yılmaz, ‘‘Başkanlığı döneminde Foça’ya verdiği hizmetler, onun efsane başkan olarak anılmasını sağlayacak kadar önemliydi. Barışçıl söylemlerle uluslararası düzeyde çalışarak Marsilya ve Foça arasındaki bağları güçlendirmiş, Yunan yetkililerle iyi ilişkiler kurarak Midilli ve Foçalılar olarak iki yaka insanını bir araya getirmiştir. Foça korunacaksa, Foçalılar birlikte belediyecilik yapmalıdır diyerek, demokratik ve katılımcı bir başkan olarak Foça’ya hizmet vermiştir.’’dedi.

Şener Erol, ‘‘Onunla 10 yıl çalışmanın erdemini, mutluluğunu, coşkusunu yaşadım. İyi günlerimiz oldu, sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Ama her anı, anılardan silinmeyecek derin izler bırakmıştır bende. Onu kaybetmek çok zor, ama anılarımızda yaşayacak, yaşatacağız.’’dedi.

Ali İlcan, ‘‘İlk günleriydi, yukarıda ışıklarının yandığı bir akşam yanına uğradığımda önünde bir sürü dosyalar, bir sürü kitaplar uğraşır dururken gördüm. Nihat bu ne dedim, zorlanıyor musun? Yok Ali ağabey dedi. Burası bir okul, bende yeni kaydoldum daha, okuma yazmayı söktüğümde her şey çok daha kolay olacak, dedi. Nihat gerçekten kolay yaptı. Zorları başardı Nihat. Hem de çok kolaylıklarla başardı. Alınan sit kararlarının altında hep Nihat’ın imzası vardır. Eğer Foça bugün bu halde ise, nefes alabiliyorsak, yağmalanmamış ise, talan edilmemiş ise o Nihat’ın sayesinde onun büyük yüreği sayesinde olmuştur.’’dedi.

Nihat Dirim’i son yolculuğuna uğurlayanlar arasında; CHP Parti meclisi üyeleri, CHP Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, geçmiş dönem belediye başkanları, protokol üyeleri, Foçalılar ve misafirler yer aldı.

14 Nisan 1959 tarihinde doğan Nihat Dirim, 3 Nisan 2022 tarihinde 63 yaşında iken vefat etti.

Foça’ya verdiği üstün hizmetler ve başarılı çalışmaları dolayısı ile ilçe halkı tarafından çok sevilen Nihat Dirim, bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

Nihat Dirim’e, Ege Barış ve İletişim Derneğinin 17 Şubat 2022’de Foça’da düzenlediği toplantıda, Barış Belediyeciliği Emek Ödülü takdim edilmişti.