FOÇA, ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ANDI - 10 Kasım 2020

Foça’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümü dolayısı ile anma töreni ve etkinlikler düzenlendi. 08.45’te başlayan tören çok yoğun ilgi gördü.

Atatürk hala yaşıyor

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile yayınladığı mesajında; ‘‘Samsun’a yanaşan bağımsızlık ruhunda hala yaşıyor. Erzurum ve Sivas Kongrelerinde, Kurtuluş Savaşında hala yaşıyor. Sath-ı müdafaa için koşan kahramanlarda ve Kocatepe’de hala yaşıyor. Bugün doğan bebeğin geleceğinde, tarlada yetişen emekte hala yaşıyor. 23 Nisan çocuklarında, 19 Mayıs’ın gençlerinde ve Cumhuriyet Bayramlarında gözleri dolan büyüklerimizde hala yaşıyor. 10 Kasım 1938’den beri Atatürk hala yaşıyor. Yaşamaya devam eden fikirlerine, devrimlerine ve mücadelene saygı ve özlemle.’’dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Halis Kara, siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, sivil ve askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumlarının ardından saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşu sırasında duygusal anlar yaşandı.

Törende konuşma yapan Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Tülin Taşpınar; ‘‘Atatürk, ilimden sanata ve benliğimize kadar, en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde, aramızda hep yaşayan bir önderdir. Mustafa Kemal Atatürk umutsuzluk, çaresizlik ve yokluktan kurtarıp kurduğu Cumhuriyetiyle devletçi, kurduğu genç Cumhuriyeti her alanda çağdaşlaştırmak için yaptığı devrimlerle inkılapçı, ulusal ve uluslararası tutum, düşünce ve yöneticiliğiyle büyük bir devlet adamıdır. Atatürk’ü anlamak, anlatmak ve gösterdiği yolda güvenle ilerlemektir. Yüce Atam hepimiz bıraktığın kutsal emaneti dünya durdukça korumaya ant içeriz. Huzur içinde uyu. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.’’dedi.

Öğrenciler ‘Mustafa Kemal’i Anlamak’ isimli şiiri okudu. Tören bitiminde Atatürk Anıtına çiçekler bırakıldı.

Atatürk’e saygı korteji

Foça Belediyesi tarafından gün boyu gerçekleştirilen saygı kortejinde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarını taşıyan dört araç ilçedeki tüm mahalleleri turladı.

Barkovizyon gösterisi

Saat 18.00’de Demokrasi Meydanında, Foça Belediyesi ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulu Önder Atatürk’ün video ve fotoğraf slaytlarından oluşan barkovizyon gösterisi sunuldu.