KAHRAMAN ŞEHİDİN İSMİ, FOÇA’DAKİ PARKA VERİLDİ - 10 Haziran 2020

KAHRAMAN ŞEHİDİN İSMİ, FOÇA’DAKİ PARKA VERİLDİ

Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’nın ismi, Foça Belediyesi tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı yanındaki parka verildi.

Pandemi nedeniyle yapılan sade törende konuşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘8 Haziran 2019 tarihinde Niğde iline bağlı Demirkazık Dağı’nda mahsur kalan yaralı bir dağcıyı kurtarma görevinde vefat eden Aziz Şehidimiz Hava Teknik Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya’yı her zaman hatırlayacağız. Geçtiğimiz yıl Kozbeyli’de yapımına destek verdiğimiz şehit kütüphanesi ve Kahramanlar Anıtımızda şehitlerimizin anılarına saygılarımızı sunmak için elimizden geldiği kadar gayret içindeyiz. Şehidimizin ailesine, bir evlatları olarak her zaman yanlarında olacağımın sözünü veriyorum. Uğur Kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’dedi.

Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya Parkının açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin ve eşi Sibel Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve eşi Seçil Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’nın ailesi, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından Yarbay Edip Güney, İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Yerel Hizmetler Şube Müdürü Baran Gezmiş Yıldırım, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve ilçe yönetimi katıldı.

Şehit Hava Pilot Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya (2008-M-248)
28 Mart 1989 - 08 Haziran 2019

28 Mart 1989 tarihinde Konak/İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2006 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu sınavını kazanarak askerlik hayatına başladı.
2008 Yılında Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan yer telsiz teknisyeni sınıfında mezun oldu ve 1’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Eskişehir’e atandı. İlk görev yeri olan 1’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 15.09.2008-29.11.2013 tarihleri arasında görev yapmasının ardından sırasıyla; 16.12.2013-09.09.2016 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı / Malatya, 19.09.2016-03.03.2017 Tafıcs Bölge Muhabere Birliği / Malatya’da görevde bulundu.
19.10.2016-10.02.2017 tarihleri arasında muharebe arama kurtarma eğitimini tamamlayarak personel kurtarma sınıfına katıldı. 10 Mart 2017 tarihinde 3’üncü Ana Jet Üs 135’inci Personel Kurtarma ve İhk Filo Komutanlığı’na (Konya) atandı.3’üncü Ana Jet Üs Komutalığındaki görevi boyunca çok sayıda eğitim, milli ve uluslararası tatbikat ve gerçek kurtarma görevlerinde bulunan Şehit Hv. P. Asb. Üçvş. Uğur Görkem Harmankaya, 08 Haziran 2019 tarihinde Niğde iline bağlı Demirkazık Dağı’nda mahsur kalan yaralı bir dağcıyı kurtarma görevinde şehit olmuştur.
Şehit Hv. P. Asb. Üçvş. Uğur Görkem Harmankaya, Gamze Harmankaya Hanımefendi ile evli olup, Ebrar adında bir kız çocuğu babasıdır.