FOÇA KAYMAKAMLIĞI İLÇE HIFZISIHHA KURULU KARARLARI - 8 Haziran 2020

FOÇA KAYMAKAMLIĞI İLÇE HIFZISIHHA KURULU KARARLARI

Foça Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından koronavirüs salgını tedbirleri konusunda normalleşme süreci için alınan kararlara göre, 1 Haziran 2020 tarihinden geçerli olarak;

*Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) saat 22.00'a kadar hizmet verebileceklerdir. (Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacaktır.)

*Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, spa merkezleri vb. işletmeler saat 22.00’a kadar; spor merkezleri/tesisleri 24.00’a kadar hizmet verebileceklerdir.

*Halka açık alan olan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) başlanabilecektir.

*Plajlar ve yüzme alanlarına ilişkin belirlenen genel kurallar çerçevesinde, vatandaşların yüzme dışındaki etkinliklerde plaj alanlarında maske takmaları esas olacaktır. Koronavirüs (Covid-19) temas riskini arttıracağından plaj ve yüzme alanlarında uzun süre kalınmaması, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması şartıyla denizde yüzülebilecektir.

*Sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda faaliyetlere başlanabilecektir.

Söz konusu alanlar sosyal mesafenin korunması, maske takılması ve hijyen kurallarına uyulması bakımından sürekli olarak denetlenecektir. Kurallara uyulmaması durumunda ilgili kurumlar tarafından ilgili işyerleri ve kişilere resmi işlem uygulanacaktır.