GERENKÖY ATIKSU ARITMA TESİSİ TÖRENLE AÇILDI - 5 Haziran 2020

GERENKÖY ATIKSU ARITMA TESİSİ TÖRENLE AÇILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Gerenköy’de inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle yapıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘3. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, çevre ve insan sağlığı bakımından yöremize çok önemli bir katkı sağlayacak. Arıtma Tesisini ilçemize kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Tunç Soyer’e, İZSU Genel Müdürlüğü’ne ve açılışımızda bizlerin yanında olan kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’dedi.

Maliyeti 13 milyon TL olan atıksu arıtma tesisi, 2.607 m3/gün kapasitede olup ‘‘İleri Biyolojik Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur’’ sistemine göre projelendirildi.

Gerenköy ve yakın çevre yerleşimlerinden gelen atık sularının arıtılacağı tesis, Foça yolu üzerindeki Ilıpınar ile Bağarası Mahalleri arasında,  Foça ilçe merkezine 15 km, Gerenköy Mahallesine ise 2,2 km. uzaklıkta bulunuyor.