FOÇA’DA CUMHURİYETİN 96. YILI KUTLAMALARI - 29 Ekim 2019

FOÇA’DA CUMHURİYETİN 96. YILI KUTLAMALARI

Foça’da dün Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk sunma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün gerçekleştirilen resmi kutlama programı ile devam etti.

Resmi kutlamaya; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Meclis Üyeleri, sivil ve askeri erkân, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Komando Okulunda yapılan programda, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, öğrencilerin, öğretmenlerin ve törene katılan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Foça Kaymakamı Ali Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri ve ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ isimli gösteri sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığının kahraman Mehmetçikleri, cesaret ve çeviklik dolu gösterilerini sahneledi.

Resmi kutlama öncesinde, Foça Kaymakamlık makamında tebrikat töreni yapıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında; ‘‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri Türkiye Cumhuriyeti 96 yaşında. Cumhuriyet ideallerinin yarattığı ruh hala içimizde yaşıyor ve sonsuza kadar yaşayacak. Bayramımız Kutlu Olsun! Yaşasın Cumhuriyet.’’dedi.

Kutlamalar, Fener Alayı ve Konserler ile sürecek

Foça Belediyesi’nin düzenlediği kutlamalar kapsamında, saat 18.15’de Demokrasi Meydanında, ‘Okan Öz Konseri’ gerçekleştirilecek. Program, saat 19.00’da Kavala Kafeden başlayacak Fener Alayı, saat 19.30’da Demokrasi Meydanındaki Halk Oyunları Gösterisi ve Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Jandarma Bandosu konseri ile devam edecek.