GELENEKSEL FOÇALI KOŞUSU YAPILDI - 13 Mart 2017

GELENEKSEL FOÇALI KOŞUSU YAPILDI

İzmir Şirinyer Hipodromu'nda, 12 Mart Pazar günü Foçalı Koşusu düzenlendi.
Keyifli geçen mücadeleyi, Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Kolaçan, jokeyi Mehmet Kaya ile kazanmayı başardı. Kolaçan elde ettiği bu başarı ile kariyerinin 7. birinciliğine ulaştı.
Kum pistte 1400 metre mesafede gerçekleştirilen ‘Foçalı Koşusunda, 4 yaşlı 13 safkan Arap atı birincilik için mücadele verdi.
51.000 TL ikramiyeli koşuda ikinciliği, iç kulvarda yer alan safkan Sultanhan elde ederken, Fanizan üçüncü oldu.
Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Kaya Kaya'ya plaketini, Foça Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Tunçbay verdi. Tunçbay ayrıca, safkanın jokeyi Mehmet Kaya'ya ödülünü verirken, günün anısına İzmir Hipodrom Müdürü Kaan Eren'e de bir plaket verdi. Törene, TJK Asli Üyesi Aslan Savaşan da katıldı.
Foçalı Koşusu ismi ile geleneksel olarak yarışmaların düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Foçalı Koşusunu kazanan Kolaçan’ın sahibi Kaya Kaya’yı ve jokeyi Mehmet Kaya’yı tebrik ediyor, yarış camiasına başarılar diliyorum” dedi.