İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 96. YILI VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ANILDI - 10 Mart 2017

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 96. YILI VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Foça’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinliği düzenlendi.
Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ve Foça Reha Necla Midilli Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinlik, Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini içeren konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören Reha Necla Midilli Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu Mehmet Akif Oratoryosu ile devam etti.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Demirağ, Milli Mücadelenin son aşamasının İstiklal Marşı olduğunu belirtti. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Milli Marşımızı bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin üyeleri, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.