BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN ‘DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’ MESAJI - 10 Aralık 2016

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN ‘DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’ MESAJI

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’, insanlığın ortak değerlerini birlikte koruma iradesini yansıtması bakımından en önemli uluslararası sözleşmelerden biridir.

Temel hak ve hürriyetleri garanti altına alan Evrensel Bildirge, ortaya koyduğu ana ilkelerle bugün de geçerliliğini korumaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinden yana yıllar geçmesine rağmen dünyanın birçok ülkesinde en temel insan hakkı olan yaşama hakkı dahi hiçe saymaktadır.

Milyonlarca insan zulüm altında yaşıyor.

Yaşama hakkı başta olmak üzere, inanç ve ifade özgürlüğü, eğitim ve sağlık hakkının korunması ve sosyal, ekonomik hakların sağlanması en olması gereken en doğal insan hakkı.

Tüm ihlallerin ortadan kaldırılması, evrensel hukuk normlarının tesis edilmesi bakımından çok önemli ve gereklidir.

Bu düşüncelerle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün, tüm insanlık için daha güzel bir geleceğin gelmesi savaşsız ve sömürüsüz, adil yaşam koşullarının olması umudu ve inancıyla kutluyorum.

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı