TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ - 2 Aralık 2016

TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıl dönümü bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıl dönümü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Aralık 2016 Pazartesi günü düzenlenen program kapsamında, saat 11.00’de, İzmir’de seçilmiş Kadın Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Muhtarların ve kadınların katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayacak. Katılımcılar çelenk sunumunun ardından, Kortej eşliğinde Kültürpark Lozan Kapısına kadar yürüyüş gerçekleştirilecekler.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıl dönümü kutlama programı daha sonra Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) devam edecek. AASSM’deki ilk program, Hanife Çetiner ve Esin Yılmazer’in hazırladığı, kentlerin geçmişteki tarihi sürecini ve yaşadıkları kültürün moda tasarım yoluyla sergilenmesini vurgulayan, cumhuriyet döneminde kadınların giyim tarzının yansıtan sergi ile başlayacak.
Kutlama programı, Kadınların sesinden konseri ile devam ederken, İzmir siyaset hayatında yer almış kadınların görünür kılınması ve kadınları cesaretlendirmek üzere Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğünce yazılmış olan kitabın tanıtımı ile son bulacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıl dönümü nedeniyle hazırlanan programlara katılmak isteyen yurttaşlarımız için; 5 Aralık 2016 Pazartesi günü, saat 09.30’da Foça Garaj, Yeni Foça Karadut Kafe, Saat 10.00’da Bağarası Pazar Yeri ve Gerenköy Meydan’dan araç kaldırılacaktır.