FOÇA TURİZM FAKÜLTESİ 3. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ - 6 Mayıs 2016

Genç turizmciler, mezun olma heyecanını yaşadı…

FOÇA TURİZM FAKÜLTESİ 3. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı 3. mezunları için, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Mezuniyet törenine, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Kurucu Hocası Prof. Dr. Alp Timur, Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Protokol Üyelerince, Fakülte birincisi Ümit Demirtaş, ikincisi Volkan Altay ve üçüncüsü Merve Cerit’e teşekkür plaketleri ve mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Genç turizmciler mezuniyet sevinçlerini, gelenek olduğu üzere keplerini havaya atarak gösterdi.

Mezuniyet gününün Foça için çok önemli ve güzel bir gün olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Bizler, ilçemizde eğitim veren çok değerli, ülkemizin en saygın en büyük akademik kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nin değerli öğrencilerinin mezuniyet günlerinde, onların yanında olmaktan büyük mutluluk ve kıvanç duyuyoruz. Üniversitemizin Foça’mızda kurulması için öncülük eden, çok kıymetli, Merhum Reha Midilli’nin saygıyla anmak istiyorum. Üniversitemizin, tarihte 12 İon yerleşiminden biri olan köklü bir tarihi geçmişe sahip Foça’mızın marka değerini bir kat daha arttırmış olduğunu bugün bir kez daha görmekteyiz. Kuruluştaki Yüksekokul aşamasından, Fakülte aşamasına gelinmiştir. Bu çok önemli bir nüanstır. Şahsım ve hemşerilerim adına Dokuz Eylül Üniversitemize, büyük emek veren çok değerli akademisyenlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Biz Foça olarak, ilçemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizi ağırlamanın mutluluğunu, gururunu yaşadık. En iyi şekilde eğitim aldıklarına bizzat şahit olduk. Değerli velilerimize de bizleri güvenip çocuklarını Foça’mıza gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımız için bundan sonra, üniversite yaşantısı bitti ama onlara şunu hatırlatmak istiyorum; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi, Türkiye Cumhuriyeti’ni siz gençlerimize emanet etmiştir. Bu özgür vatanda, bu bayrak altında birçok milli mücadeleden sonra yaşıyorsak, Ulu Önderimize, Kurtuluş Savaşı gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz demektir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, bugün mezun olan gençlerimizin bu ülkeye sahip çıkma günüdür. Tüm mezun olan arkadaşlarımı tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantılarında da kendilerine başarılar diliyorum” dedi.