FOÇA’DA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM HİZMETE GİRDİ - 7 Nisan 2018

FOÇA’DA İKİ ÖNEMLİ YATIRIM HİZMETE GİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gerenköy Çok Amaçlı Salon’u ve Foça Oto Terminal Binası ve Garaj Dükkanları düzenlenen törenlerle açıldı.
Törenler öncesinde Foça Belediyesi Halkoyunları ekibi minik bir zeybek gösterisi sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da toplam 8 milyon liralık iki önemli yatırımı daha hizmete girdi. Ülke turizminin tanınmış merkezlerinden biri olan Foça'da ulaşımın önemli bir ihtiyacı olarak öne çıkan ilçe terminali ile Gerenköy mahallesinin dokusuna uygun şekilde inşa edilen çok amaçlı salonun açılışına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, civar ilçe belediye başkanları, Foça CHP Belediye Meclisi Üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Turan Çetinarslan, İYİ Parti İlçe Başkanı Muzaffet Tınaztepe, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, geçmiş dönem belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Gökhan Demirağ’dan teşekkür
Törenlerde konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,  “Buradaki açılışlar, serüven diye düşünülebilir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, önemli projelere imza atmış ve yerelde kalkınmanın turizm ayağını önemsemiş ve değer vermiştir. Yapılan çalışmalarla; Foça kazı çalışmaları, yayalaştırma, içinde bulunduğumuz şehir trafiğinin azaltılmasını sağlamıştır. Ben önce bir Foçalı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, birçok yere örnek olması nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Foça’ya yakışan iki tesis
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, Foça’ya yapılan yatırımlardan bahsetti.
Gerenköy’e özgü yapılan ve mahallenin birçok ihtiyacını karşılayacak olan bir salon kazandırdıklarını belirten Kocaoğlu, “Foça’ya yakışan çok önemli iki tesis kazandırdık. Eshot otobüsleri ve özel minibüslerin daha geniş ve düzenli alanda yolcu indirip bindirilmesini sağlayacak terminal, yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıp inşa edildi. 13 bin 500 metrekarelik alanda hizmete giren terminalde yer alan 40 adet işyeri, farklı sektörlerde hizmet vererek alana ve Foça’ya ayrı bir hareketlilik getirecek. Foça’ya ve İzmir’e hayırlı olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tesisler protokol üyeleri ile birlikte açıldı.
Foça Belediyespor, Gerenköy Spor, Yeni Bağarası Spor törenler esnasında takımlarının atkı ve formalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a takdim ettiler.
Öte yandan Gerenköy Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Gen, üreticiye katkı ve desteğinden dolayı başkanlara teşekkür ederek çiçek takdim etti.