‘CUMHURİYET VE KADIN’ FOÇA’DA - 30 Ekim 2017

Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi Cumhuriyet’in 94. Yılı kapsamında ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu etkinlik düzenledi.
‘CUMHURİYET VE KADIN’ FOÇA’DA

Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi Yeni Foça Sosyal Tesislerinde Cumhuriyet’in 94. Yılında ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu bir etkinlik düzenledi.
Türk Kadınlar Birliği Kültür Sanat Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu ve çalışma arkadaşları tarafından düzenlenen ’94. Yılında ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu etkinlikte; Cumhuriyetimiz, Cumhuriyetle gelen kadın hakları ve Atatürk’ün kadına ve aile hayatına verdiği önem anlatıldı.
Türk Kadınlar Birliği Kültür Sanat Grubu üyeleri ayrıca Cumhuriyet döneminde kadının sosyal konumu ve çağdaş Türk kadınını imajını da katılımcılara anlattılar. Etkinlik sırasında Atatürk’ün sevdiği türküler de seslendirildi.
Cumhuriyet ve Kadın konulu etkinlikte konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önemi Foça farkıyla bir kez daha gördüklerini söyledi. Başkan Demirağ, “Mustafa Kemal Atatürk,  önce Çanakkale Zaferi ve 19 Mayıs’ta Samsuna çıkışı ile Anadolu’da Türklerin var olma, yaşatma ve yeşertme sevincini ortaya koydu. Cumhuriyet’in kuruluşu aşamasında birçok kongreler düzenledi. Bu kongrelerde herhangi bir dil, din ve ırk gözetmeksizin ön plana kadınlarımızı koydu. Tabi ki kadınlarımız Cumhuriyetimizin kurulmasında ve birçok döneminde en önemli rol oynadı” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önemi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsil oranında olmadığını belirterek, “Kadına verilen önemi Medeni Kanundan, siyasi hayat, ticari hayat ve yönetim tarzında ön planda tutarak göstermiştir” diye konuştu.
Foça Türk Kadınlar Birliği’nin çok dinamik olduğunu ve bu yüzden de Foça olarak şanslı olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu anlamda da şahsım adına Türk Kadınlar Birliği Başkanı ve değerli üyelerini kutluyorum. Ayrıca Türk Kadınlar Birliği Kültür Sanat Grubu Başkanı Nuray Çiloğlu’na ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum, sizlere de Cumhuriyetimizi sahipsiz bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.”
Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi Kültür Sanat Grubu tarafından, Yeni Foça Sosyal Tesislerinde düzenlenen 94. Yılında ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konulu etkinliğe Türk Kadınlar Birliği üyelerinin yanı sıra Belediye Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik sonunda katılımcılar hep birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi.