FOÇA’DA ÖDÜLLÜ FİLMLER KUŞAĞI BAŞLIYOR - 19 Şubat 2016

FOÇA’DA ÖDÜLLÜ FİLMLER KUŞAĞI BAŞLIYOR

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi, çeşitli festivallere katılarak ödül alan Türk filmlerinin gösterimlerine ev sahipliği yapacak.
Foça Belediyesi Ödüllü Filmler serisi ile sinemaseverleri misafir etmeye hazırlanıyor.
Birbirinden iddialı ve ödüllü filmlerin yer alacağı sinema filmleri 19-22 Şubat tarihleri arasında seyirci ile buluşacak.
Yönetmen Emin Alper’in ikinci filmi olan ‘Abluka’ Cumartesi / Pazar saat 15.30’da, yönetmen koltuğunda Deniz Gamze Ergüven’in oturduğu ‘Mustang’ Cuma Saat 17.30, Cumartesi - Pazar Saat 13.30 ve Tolga Karaçelik'in ‘Sarmaşık’ Cuma Cumartesi / Pazar saat 19.30’da sinemaseverlerle buluşacak.

MUSTANG

İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır. Başlıca rollerini Güneş Şensoy, Doğa Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu ve İlayda Akdoğan'ın paylaştığı filmin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven.
Prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Yönetmenlerin 15 Günü / Director’s Fortnight bölümünde yaptı.
Yılın En İyi Yabancı Filmi.
‘Mustang’ Cuma Saat 17.30, Cumartesi - Pazar Saat 13.30