FOÇA’DA ZAFER COŞKUSU - 30 Ağustos 2017

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Foça’da törenler düzenlendi…

FOÇA’DA ZAFER COŞKUSU

Tüm yurtta kutlanan Zafer Bayramı’nın 95.Yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Foça’da da törenler düzenlendi.

Saat 09.30’da başlayan resmi programın ilk bölümünde Cumhuriyet Meydanı’nda, Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Foça Garnizon Komutanlığı’nca, günün anlan ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Çelenk Sunma Töreninin ardından, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kaymakamlık Makamında gerçekleşen törende tebrikleri kabul etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Ulu Önder Atatürk’ün 30 Ağustos Büyük Zaferi için dediği gibi; unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri, 30 Ağustos Zaferi ile atıldı. Vatanımızın geleceği bu zaferle özgür günlere kavuştu. Bu sahada akan kanlar, bu semada uçan şehit ruhları, devletimiz ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır! 30 Ağustos Büyük Zaferi, emperyalizme başkaldırıştır. Özgürlük ve demokrasinin mücadelesidir. 30 Ağustos Zaferi’ni, Ulu Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal’i, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi; minnet ve saygıyla anıyoruz.’’ dedi.

Foça’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Foça Belediyesi’nce düzenlenen Fener Alayı ve Atatürk Oratoryosu etkinlikleriyle sürecek. Saat 20.00’de başlayacak olan Fener Alayı, Kavala Kafe önünden başlayıp, Beşkapılar Kalesi önünde sona erecek. Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu’nun sahneleyeceği ATATÜRK Oratoryosu
Beşkapılar Kalesi’nde saat 21.00’de başlayacak. Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu’nun hazırladığı programın onur konuğu Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş olacak. Fener Alayı ve ATATÜRK Oratoryosu etkinliklerine Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için, saat: 19.00’da Karadut Kafe önünden araç kaldırılacak.