FOÇA TURİZMİNİN YENİ NEFERLERİ - 22 Haziran 2017

FOÇA TURİZMİNİN YENİ NEFERLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da düzenlediği “ev pansiyonculuğu” kursunu bitiren 20 kişi "sertifikalı" oldu. Kurs, iki kursiyerin Kozbeyli'de açtığı pansiyonla ilk meyvesini verdi.

Yerelde kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğe karşı ürettiği projelere yoğunlaşarak farklı alanlardaki iş olanaklarını geliştirmeye başladı. Yerel kalkınmaya ve istihdama dönük eğitim çalışmalarıyla öne çıkan Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nın Foça'da açtığı ev pansiyonculuğu kursu, bu turistik ilçedeki hizmet sektörüne yeni ve bilinçli üyeler kazandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi işbirliğinde düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyer, sertifikalarını Kozbeyli Çapkınoğlu Konağı’nda düzenlenen törenle aldı.

Tüm projelerinde "Yerelde kalkınmayı" hedef aldıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özkan, ise “Biz, insanımız yerinden yurdundan olmadan, kültürünü ve sosyal dokusunu korusun, yaşam standartları yükselsin istiyoruz. Ev pansiyonculuğu eğitimi alan 20 kursiyerimizin aynı zamanda girişimcilik kursuna da katılımlarını sağlayarak, yeni işe atılımlarını sağlayacağız” dedi.

Ev pansiyonculuğu kursu sertifika törenine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı. Ev pansiyonculuğunu kursunun vatandaşları turizm konusunda eğittiğini ve Foça turizmini 12 aya yaymak açısından faydalar sağlayacağını belirten Başkan Gökhan Demirağ, ‘‘Ev pansiyonculuğu kursunun ilçemizde düzenlenmesini sağlayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve bu kursta emek veren akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize işlerinde başarılar ve bol kazançlar diliyorum’dedi.

Sertifika töreninin ardından, evini pansiyon olarak düzenleyen bir kursiyer ziyaret edilerek diğer kursiyerlere örnek gösterildi.