FOÇA YENİKÖY’DE ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ MEZARLIK TEMİZLİĞİ - 8 Mayıs 2017

FOÇA YENİKÖY’DE ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ MEZARLIK TEMİZLİĞİ

Geleneksel hale gelen Yeniköy Mezarlığı temizliği bu yıl da Anneler günü öncesi yapıldı.
6 yıldır yapılan Mezarlık temizliğinde Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan Yeniköylüler buluştu.
Foça - Yeniköylü vatandaşlar, her yıl ‘Anneler Günü’ öncesinde bir araya gelerek mezarlık temizliği yapıyor. Foça Belediyesi iş birliği ile yürütülen çalışmalarda vatandaşlar bir araya gelerek, hem ebediyete intikal etmiş büyüklerini ziyaret etti, hem de mezarları temizlediler.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da katıldığı etkinlikte, anneler gününü kutlayan Başkan Demirağ, Yeniköylü kadınlara çiçek verdi.
Başkan Demirağ, böylesine anlamlı bir etkinlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Anneler günü öncesi geleneksel hale gelen buluşma sayesinde hem paylaşma duygularımızı, hem de yardımlaşma duygularımızı pekiştiriyoruz. Bu arada birbirlerini görmeyen Yeniköylüler de hasret gidermiş oluyor” dedi.
Foça Yeniköy Mezarlığında bir araya gelen köylüler, mezarları temizledikten sonra evlerinde hazırladıkları ikramları paylaşarak birlikte tükettiler.