FOÇA’DA ‘HIDIRELLEZ’ NEŞESİ - 5 Mayıs 2017

Foça’da düzenlenen Hıdırellez kutlamaları, sevinç ve coşku içinde gerçekleştirildi…

FOÇA’DA ‘HIDIRELLEZ’ NEŞESİ

Foça Demokrasi Meydanı ve Yeni Foça Belediye Meydanı renkli Hıdırellez kutlamalarına sahne oldu.

Meydanları dolduran her yaştan vatandaş, Hıdırellez geleneği ‘şenlik ateşi’ üzerinden nazar ve kötülüklerden korunmak için atladı. Sembolik ‘dilek ağacına’ isteklerinin kabul olması için dileklerini yazdılar.

Neşeli Bando Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılara eşlik eden Foçalılar ve Foça Dostları, neşe içinde dans ederek, Yaz mevsiminin gelişinin müjdelendiği bu günde, tabiatın canlanmasını ve toprağın bereketlenmesini büyük sevinçle karşıladılar.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, vatandaşların Hıdırellez neşesine ortak oldu. Başkan Demirağ, ‘Hıdırellez’ baharın, dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın müjdecisidir.  Ağaçların meyveye durması, çiçeklerin açması, havanın hoş kokusu ruhlara yeni hayat getirir. Hıdırellez’in umut, barış ve sevgi rüzgârıyla esmesini diliyorum’ dedi.