KUKLA TİYATROSU - ‘TEK BAŞINA - Solos’ - 6 Mart 2017

Foça’da, ‘Tek Başına - Solos’ isimli kukla oyunu sahnelenecek…

KUKLA TİYATROSU - ‘TEK BAŞINA - Solos’

Dünyanın en çok bilinen kukla festivallerinden biri olan ‘11. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ kapsamında, ‘Tek Başına-Solos’ isimli oyun, Foça Belediyesi’nin desteğiyle, Foçalı sanatseverler ve çocuklarla buluşacak.

Kukla günlerine İspanya’dan katılan Ymedio Teatro ekibinin sahneleyeceği ‘Tek Başına’ isimli oyun, Foça’da 2 seans (saat: 15.30 ve 20.00) ‘ücretsiz’ olarak sunulacak.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, 8 Mart 2017 Çarşamba günü sunulacak olan kukla gösterilerine tüm halkımız davetlidir.

‘Tek Başına - Solos’
Süre: 55 Dakika
Yaş Grubu: 7+
Oyun Dili: Sözsüz
Konusu: Aurelio çevremizde var olan sayısız, görünmez yaşlı adamdan biridir. ‘Tek Başına’, onun yaşamına evinin anahtar deliğinden keyifli ve sevecen bir bakış. Aurelio’nun pastanesinden çıkan en son kek siparişi yıllar önceydi. Artık sıradan günlerindeki tek avuntusu eski bir radyodur. Neyi unuttuğunu hatırlayamadığı için sokağa çıkıp evine geri dönmesinin üzerinden ise birkaç hafta geçmiştir. Bu yalnızlığını dindiren, hezeyanlarının canlandırdığı kendisine sırlar veren kuklalar olarak görünen objelerdir. Ymedio Teatro, oyuncuların ve kuklaların birbirlerini desteklediği ve aynı hikâyeyi anlattığı kurgulama yöntemleri ile izleyenleri büyülüyor. Hayata gülümseyerek bakmak için bu şiirsel gösteriyi mutlaka izlemelisiniz.