UĞUR MUMCU FOÇA’DA ANILDI - 24 Ocak 2017

UĞUR MUMCU FOÇA’DA ANILDI

Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu, katledilişinin 24. Yılında Foça’da büyük özlem ve hüzünle anıldı...
Hain bir suikast sonucu 24 Ocak 1993 yılında hayatını kaybeden korkusuz, usta Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 24. yılında Foça’da anıldı.
Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi işbirliği ile düzenlenen anma etkinliği, saygı yürüyüşüyle başladı. Demokrasi Meydanı’nda toplanan grup, Uğur Mumcu Parkı’na dek yürüdü. Yağmur altında gerçekleştirilen Uğur Mumcu Saygı yürüyüşüne, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Uğur Mumcu Parkı’nda, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından anma programına katılanlar, ellerindeki karanfilleri Uğur Mumcu Anıtı’na bıraktılar.
Korkusuz, usta Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışını 24. Yılı dolayısıyla Gökhan Demirağ’da bir mesaj yayınladı.
Başkan Demirağ mesajında;
"Uğur Mumcu'nun bir araştırmacı gazeteci olmanın ötesindeTürkiye'nin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin neferi idi. Uğur Mumcu'nun korkusuz, cesur ve onurlu kalemi ile verdiği tam bağımsız, demokratikTürkiye mücadelesi, bugün  gazetecilere örnek oldu. Karanlığa karşı cesur kalemler, Demokrasi ve düşünce özgürlüğü için yılmadan Uğur Mumcu örneği ile yer almalıdır. Düşünce özgürlüğünün unutulmaz temsilcisi Mumcular, bu ülkede Barış ve Demokrasi için akıl ve bilim öncülüğünde mücadele edecektir. Ölmedin yüreğimizde her zaman yaşayacaksın... Özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.