DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU - 10 Aralık 2016

DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU

Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü töreni yapıldı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene jüri üyelerinin yanı sıra, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ, Belediye Meclisi Üyeleri, ödül alan eserlerin yazarları ve vatandaşlar katıldı.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve son yıllarını Foça’da geçiren usta yazar Tarık Dursun K. İle özdeşleşen Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü töreni açış konuşmasını yapan Şair, Yazar Hüseyin Yurttaş, Tarık Dursun K. İle olan dostluklarını anlattı. Yazar Hüseyin Yurttaş, “Deniz öykülerinin beşincisine geldik. Foça deniz öyküleri ödülü, Foça’ya yakışan bir ödül oldu. Foça, balıkçılığın simgesidir. Ve balıkçılarımız Egeyi arşınlayan insanlardır. Foça deniz yaşamını derinlemesine sürdüren bir kasabadır. Tarık Dursun K. Foça için çok büyük bir kazançtı. Burada rahat ediyordu, burayı seviyordu” dedi.

Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’nün çok önemi ve anlamlı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise , “Foça birçok medeniyetin kurulduğu önemli bir coğrafyadır. Foça’nın ruhu denizdir. Bu coğrafyada yaşayan herkes denizcilikle, denizle özdeşleşmiştir” dedi. Başkan Demirağ, “Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz ve Tarık Dursun K.’ya atfedilen yarışmayı büyük bir titizlikle düzenliyoruz. Bu yarışmamızı önümüzdeki yıl daha da kuvvetlendirerek, sanata ve sanatçıya değer vererek devam edeceğiz” diye konuştu.

Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’nün çok değerli bir seçici kurulu olduğunu da vurgulayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Seçici kurul hep yanımızda oldu. Yarışmaya katılan bütün eserler titizlikle bir sanat vizyonu açısından değerlendirildi. Hepsine sizlerin huzurlarında şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren yazarlarımızı kutluyorum” dedi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü töreninde;
‘Bir hayalden geriye kalan’ isimli eseri ile Merve Aksoy üçüncü olurken ödülünü jüri üyesi Ahmet Önel’den, ‘İskele alabanda’ isimli eseri ile ikinci olan Sibel Gögen ödülünü jüri üyesi Gönül Çatalcalı’dan ve ‘Miçoz Tapası’ isimli eseri ile birinci olan Samet Karadeniz ise ödülünü Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın elinden aldılar.

Dereceye giren bu öykülerle birlikte yayınlanacak kitapta; Fatih Yiğitler, Umut Devrim Eryarar, Gökben Derviş, Emine Özgenç, M. Suat Gülşen, Emre Coşkun, Birol Keskin ve Furkan Yılmaz'ın öykülerinin de yer almasına karar verilmişti.