BAŞARAN ULUSOY, FOÇALI OLUYOR - 3 Eylül 2016

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Foça’ya yerleşecek…

BAŞARAN ULUSOY, FOÇALI OLUYOR

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın davetlisi olarak ilçeye gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı - Turizmci Başaran Ulusoy, en yakın zamanda bir ev alıp Foça'ya yerleşeceğini söyledi.

Başkan Demirağ ile Kuzina isimli kafede kahvaltı yapan Ulusoy, yöresel lezzetlerin tadına baktı. Foça hakkındaki görüşlerini aktaran Ulusoy, ‘Foça gerçekten yaşanabilecek, çok değerli bir kent. Sevgili Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ ile neler yapabiliyoruz, onu tartışıyoruz. Doğa-tabiat varlıkları ve tarihi ile öne çıkan beldelerimizde, yüksek oranda yapılaşmaya izin verilmemeli. Foça, sağlıklı, huzurlu bir yaşam için gelinecek en önemli yerleşimlerden bir tanesi’ dedi.

Başkan Demirağ’ın önerisiyle, uzun bir süredir Foça'ya yerleşmeyi ciddi anlamda düşündüğünü belirten Ulusoy, ‘Üç senedir düşünüyordum. Sonunda geldik. Bir ev alıp buraya yerleşeceğim. Emeklilik günlerimi Foça’da geçirmeyi planladım. Foça, gezilecek, yaşanacak bir yer; burası köy, burası kasaba, burası şehir medeniyetlerin beldesi. Foça, kendine özgü yapısı, gelenekleri, görenekleri ile çok özel bir yerleşim yeri. Tv’de yayınlanan, Foça'da çekimleri yapılan bir dizi var. Kaçırmadan seyrediyorum. Bir gazetenin ‘Foça günleri-Foça mutfağı’ konulu haber çalışması için yakın zamanda yeniden Foça’ya geleceğiz’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da, Başaran Ulusoy'un Foça’ya yerleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek; ‘Sayın Başaran Ulusoy, çok değerli turizm duayenlerimizden. Foça'yı iyi tanıyor. Onu yeniden ilçemizde görmekten, ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Foça'yı tercih etmesi, yerleşmeyi düşünmesi bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Foça ile ilgili güzel düşünceleri için kendisine çok teşekkür ederiz. Umarım Türkiyemiz’de turizmde eskisinden daha iyi günlere gelir. Kendisi ile yaptığımız sohbetlerde, birçok turizm destinasyonu varken, Foça ile ilgili temalara değinmesi bizleri mutlu etti. Foça’mızın otantik yapısını, geleneklerini göreneklerini bozmadan, turizmde iyi bir yere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.