'30 AĞUSTOS ZAFERİ' FOÇA'DA KUTLANIYOR - 30 Ağustos 2016

Foça’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü dolayısıyla törenler gerçekleştirildi…

'30 AĞUSTOS ZAFERİ' FOÇA'DA KUTLANIYOR

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Atatürk Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Foça Garnizon Komutanlığı personeli tarafından yapıldı.

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Tebrikat Töreni’nde; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, tebrikleri kabul etti.

Foça’da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, akşam saatlerinde devam edecek. Kavala Kafe önünde başlayıp, Beşkapılar Kalesi önünde dek sürece olan Fener Alayı, saat 20.00’de başlayacak. Foça Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu’nun, Beşkapılar Kalesi’nde sunacağı ‘Kuvay-i Milliye Destanı’ oratoryosunun başlama saati 21.00

* Fener Alayı ve ‘Kuvay-i Milliye Destanı oratoryosu’nu katılmak isteyen vatandaşlar için; Yeni Foça Karadut Kafe önünden ve Gerenköy Meydanı’ndan saat: 19.00’da hareket edecek olan araçlarla, Foça’ya ücretsiz ulaşım sağlanacak. Yeni Foça’dan hareket edecek araç, Kozbeyli ve Yeniköy’e; Gerenköy’den hareket edecek araç, Ilıpınar ve Bağarası’na da uğrayacak.