YÜZME SPORCULARI, FOÇA’DA YARIŞTI - 2 Temmuz 2016

İzmir Açık Su Yüzme Yarışması, Foça’nın mavi sularında yapıldı…

YÜZME SPORCULARI, FOÇA’DA YARIŞTI

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kapsamında, bu yıl, 5’incisi düzenlenen İzmir Açık Su Yüzme Yarışması, Türkiye Yüzme Federasyonu(TYF) ve Deniz Ticaret Odası(DTO) ortaklığında, Foça Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi.

Bu yılki yarışların ana temasının ‘otizmde farkındalığı artırmak’ olması dolayısıyla; Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu koordinesinde otizmli ve diğer engelli 15 çocuk, uluslararası kriterlere göre kurulan özel yüzme parkurunda yarıştı.

Foça Leon Oteli’nin yer aldığı koyda oluşturulan parkurda düzenlenen yarışa, 13 yaşından 70 yaşın üstüne kadar her yaştan ve Türkiye’nin her yerinden gelen 120 yüzme sporcusu katıldı. 13-14 yaş kategorisindeki sporcular 2500 metre, 15-24 yaş kategorisindeki sporcular 5 bin metre ve Masterler kategorisindeki 25 yaş üstü sporcular da 2 bin 500 metre mesafede yarıştı.

Yarışmalar sonunda her yaş grubunda bayan ve erkeklerde ilk 3 dereceye giren sporculara ödül verildi. Dereceye giren sporculara ödülleri, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir Vali Yardımcısı Ufuk Seçilmiş, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri Beyhan Türker ve Zeynep Çemrek, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik,  DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, TYF Açık Su Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ve Dikili Belediyesi Meclis Üyesi Murat Durak tarafından verildi.

İlçelerinin, denizde yapılan sporların gözdesi olmaya devam ettiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Bu yılki yarışların ana temasının ‘otizmde farkındalığı artırmak’ olması oldukça önemli. Engelli kardeşlerimizle bir arada olmak, onların sevinçlerine ortak olmak bizleri de çok mutlu etti. Foça Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için bazı çalışmalar yapıyoruz. Belediyemize ait plajlarımızda, onların, kolaylıkla ve güvenle denize girebilmeleri için inşa ettiğimiz platformlar da bunlardan bir tanesi. Tüm sporcularımızı ve ailelerini Antik Tarihçi Heredot’un deyişiyle ‘En güzel iklim ve gökyüzü altında kurulan’ ve günümüzde 8 mavi bayraklı plaja sahip Foça’da ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduk. Türkiye Yüzme Federasyonumuza, Deniz Ticaret Odamıza ve organizasyonda tüm emeği geçenlere, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum’ dedi.