FOÇALILAR, DENİZCİLİK BAYRAMINI KUTLADI - 1 Temmuz 2015

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla, Foça’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar, Saat 9.45’de, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkan Vekili Asiye Asar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Saat 17.30’da devam etti. Küçükdeniz Limanı’nda gerçekleşen kutlamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Foça Kaymakam Vekili, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, Foça Liman Başkan Vekili Asiye Asar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin ve Foça Belediyesi Meclis Üyeleri’nin katıldığı programda ilk olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Foça Liman Başkan Vekili Asiye Asar, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Deniz Şehitlerinin aziz hatıralarını anmak üzere hazırlanmış olan çelenk denize bırakıldı.

Foça Yelken ve İhtisas Kulübü sporcuları, Küçükdeniz Limanı’nda optimist ve laser gösterileri yaptı. Yüzme, bayrak alma ve tabak çıkarma yarışmaları, katılımcılara tatlı bir rekabet, izleyenlere de eğlenceli anlar yaşattı.

Yağlı direkten bayrak alma yarışmasını Savaş Çetin, Denizden dalarak tabak çıkarma yarışmasını Necati Ergin kazandı.

50 metre küçük bayanlar serbest yüzme yarışmasında; 1’inci Ece Yılmaz, 2’inci Aleyna Alsaç, 3’üncü Pelinsu Erdek; 50 metre küçük erkekler serbest yüzme yarışmasında; 1’inci Murat Bora Küçükdurgun, 2’inci Doğa Berk Alçık , 3’üncü Sarp Safran; 100 metre genç erkekler serbest yüzme yarışmasında; 1’inci Yiğit Özdemir, 2’inci Ataberk Toksöz, 3’üncü Umut Aktaş; 100 metre büyük erkekler serbest yüzme yarışmasında; 1’inci Çetinay Çetin, 2’inci Ulaş Erdik, 3’üncü Gökalp Güleç, olarak sıralandı.