BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN, ‘‘1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’’ KUTLAMA MESAJI - 30 Haziran 2015

1 Temmuz  Kabotaj Bayramı, denizcilik sektörü için önemli  bir dönemdir.

Kabotaj Yasası ile amaçlanan, Türk denizciliğinin gelişmesidir. Ancak, günümüzde  Kabotaj Kanunu ile kazandığımız avantajı, denizcilik sektörümüzün her alanında layıkıyla kullandığımızı söylemek de ne yazık ki mümkün değil.

Maalesef gerek yük taşımacılığında, gerekse yolcu taşımacılığında denizyollarını uygun kullanamadık.

Ülkemizin; 8333 km'lik sahil şeridi ve üç yanının denizlerle çevrili olması  nedeniyle, en ucuz ve en çevre dostu taşımacılık türü olan deniz taşımacılığını geliştirmek için her türlü avantaja sahibiz.

Denizcilik, ticari amaç ve ulaşım dışında da önemli  bir değerdir.

Ve bugün ayrıca  su sporları tüm denizlerimizde bizden sonraki nesillere de bırakılarak yapabilmelidir.

Denizlerimizi ve kıyılarımızı halk  ta sahiplenmeli, korumalı ve temiz tutmalı.

Geleceğimize, bizim bulduğumuzdan daha temiz bir deniz bırakmak ulus olarak ana görevlerimizden olmalı.

Temiz denizlerde güvenli denizcilik için, tüm kamu ve özel kuruluşların, halkımızın  üzerlerine düşen sorumluluktan kaçınmayacağına olan inancımla, Kabotaj ve Denizcilik Bayramınızı büyük bir onur ve mutlulukla kutlarım.

Gökhan DEMİRAĞ
                                                                                                                                                                                                                                                                                       Foça Belediye Başkanı