KUVAY-İ MİLLİYE DESTANI KARŞIYAKA’DA AYAKTA ALKIŞLANDI - 18 Mayıs 2016

KUVAY-İ MİLLİYE DESTANI KARŞIYAKA’DA AYAKTA ALKIŞLANDI

Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi üyelerinden oluşan şiir korosuna Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da eşlik ederek, Kuvay-i Milliye Destanından bölümler seslendirdi. Oratoryoyu izlemeye gelenler program sonunda koristleri ayakta alkışladı. Şiir Korosunu, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür, Sanat ve Çalışma Grubu Başkanı, Koro Şefi Emekli Öğretmen Nuray Çiloğlu yönetti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Karşıyaka Belediyesi Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi ortaklığında Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programda Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi şiir korosu Usta Şair Nazım Hikmet’in Kuvay-i Milliye Destanını seslendirdi.
Mukaddes Yarba’nın sunumuyla başlayan programda, Foça Kent Konseyi Şiir Korosu, Büyük Şair Nazım Hikmet’in Kuvay-i Milliye Destanını seslendirdi. Şiir Korosu’na Bağlama ile Alaaddin Yiğit, Gitar ve Ney ile Oğuzhan Çakırefe eşlik ederken, Derya Çakırefe ise Zeybek oynadı.
‘Kuvay-i Milliye Destanı’, Usta Şair Nazım Hikmet'in Kurtuluş Savaşı'nı bölümler halinde anlattığı destandır. Nazım Hikmet, Kuvay-i Milliye'yi 1939'da yazmaya başlar ve 1941'de bitirir.
“Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar; korkak, cesur, cahil, hakim ve çocukturlar ve kahreden yaratan ki onlardır, destanımızda yalnız onların maceraları vardır.”