TERMİK SANTRALLERE KARŞI OMUZ OMUZA ! - 15 Mayıs 2016

Foça Belediyesi, STK’lar ve çevre ilçe belediyeleri ile el ele !...

TERMİK SANTRALLERE KARŞI OMUZ OMUZA !

‘Kömürden kurtul, geleceğini kurtar!’ sloganıyla düzenlenen çevre protestosuna yaklaşık 3 bin yurttaş katıldı.

Fosil Yakıt Karşıt İnisiyatifi, İzmir'in Aliağa, Bergama, Menemen ve Foça ilçeleri Belediyeleri ve STK’ları, kurulmak istenen termik santrale karşı ‘Kömürden kurtul geleceğini kurtar!’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Çevre aktivistleri, kirlilik sınırlarını aşılan Aliağa Bölgesi ile birlikte etki alanındaki bölgeler için düzenli olarak; hava, su, toprak ve gürültü kirliliği analizlerinin yapılmasının ve çevre kirliliği ölçümlerinin kamuoyuyla paylaşılmasının sağlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gerekli adımları atmasını istendi.

Foça - Ilıpınar mevkinde, 3 bin yurttaşın katıldığı yürüyüşe; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Zeynep Altıok, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Atila Sertel, Mehmet Tüm, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Fikri Sağlar, Eski CHP Milletvekili Kemal Anadol, Nurgül Uçar, Hakkı Ülkü, Foça CHP örgütü, Foça Çevre Platformu, Somalı Köylüler, Yırcalı Köylüler, Foça Muhtarları, çevre örgütleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi.

Ilıpınar Köyü girişinden, cüruf dökülen alan kadar yapılan yürüyüşte, ‘Yaşam hakkı sermayeden güçlüdür’, ‘Burada insan yaşıyor’, ‘Kömürden kurtul geleceğini kurtar’ ve ‘Temiz hava solumak insan hakkıdır’ pankartları açılarak, ‘Termikçi şirket toprağımızı terk et’, ‘Termiksiz bir gelecek istiyoruz’, ‘Termik ve külüstürleriniz cehenneme’ yazılı dövizler taşındı. Renkli görüntülülerin yaşandığı yürüyüşte sık sık ‘Termik yapma boşuna yıkacağız başına’, ‘Zehir solumak istemiyoruz’ ve ‘Cüruf dağları istemiyoruz’ sloganları atıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı açıklamada, ‘Termik santrallere dur demek için burdayız, bölgenin halini görüyorsunuz perişan oldu. Termik santrale hep birlikte dur! diyeceğiz. Geleceğimiz çocuklarımıza, temiz hava ve temiz bir dünya bırakmak için çaba sarf ediyoruz’ dedi.

Doğa dostu müzik gruplarının, seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

Çevre eylemi, cüruf alanı etrafında yapılan insan zinciri ile sona erdi.