ENGELLİLERİMİZ YÜREĞİMİZDE ! - 12 Mayıs 2016

Engelliler Haftası, Foça’da şenliklerle gerçekleşti…

ENGELLİLERİMİZ YÜREĞİMİZDE !

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi’nce, ‘10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla Foça’da düzenlenen etkinliklere; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Engelli Meclisi Üyeleri, Foça’dan ve Gaziemir, Menemen ve Buca’dan misafir olarak gelen engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Etkinliğin ilk bölümünü oluşturan kortej yürüyüşü, Kavala Kafe önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’na dek sürdü. Katılımcılar, İstiklal Marşı’nı hep birlikte coşku içerisinde söylemelerinin ardından, ellerindeki çiçekleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sundu.

Daha sonra, Foça Belediyesi Karakum Plajı’ndaki piknik, müzik, dans, ve spor etkinliklerine geçildi. Engelli vatandaşlara ve katılımcılara, piknikte balık-ekmek ve meyve suyu ikramları yapıldı. Hep birlikte uçurtma uçurdular, boccia, dart ve masa tenisi oynadılar. Foça Yelken ve İhtisas Kulübü yetkilileri nezaretinde, uzaktan kumandalı minyatür yelkenlileri yüzdürdüler.

Engellerin, sevgi, dayanışma ve gönül birlikteliğiyle aşılabileceğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Dostluk dolu, duygusal anların olduğu güzel bir gün yaşadık. Her zaman engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve mutlu olmalarını sağlamak için çalışacağız’ dedi.