YENİ FOÇA’DA ‘TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI’ DÜZENLENDİ - 12 Mayıs 2016

Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu tarafından Bilim Fuarı gerçekleştirildi…

YENİ FOÇA’DA ‘TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI’ DÜZENLENDİ

Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu’nda, 11 Mayıs 2016, Çarsamba günü, 10.00-16.00 saatleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, gerçekleştirildi.

Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu’nda yapılan açılışa, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, şube müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve misafirler katıldı.

Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu’nda görev yapan 11 branş öğretmeni ve tüm öğrenciler tarafından yapılan 75 ayrı projenin sergilendiği fuarın açılışı, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek projeler hakkında bilgiler aldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir !’ sözünü hatırlatan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Ulu Önderimiz, ‘Ulusumuzun düşünce bakımından eğitiminde, kılavuzumuz bilim ve fen olacaktır.’ Sözleriyle bizlere hedef göstermiştir. Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirdiği bu projeler, bu bakımdan çok memnuniyet vericidir. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, gelecek çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum’ dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları

Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, “TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında gerçekleştiriyor.

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.