KÖMÜRE YER YOK ! - 10 Mayıs 2016

İsli Bir Geleceğe Mahkûm Olmamak İçin Kömüre Yer Yok!

KÖMÜRE YER YOK !

Türkiye’de halihazırda işletmede olan 29 kömürlü termik santrale ek olarak 2023 yılına kadar yeni yapılması planlanan 70’ten fazla kömürlü termik santral projesi var. Kömür, termik santrallerde yakılarak çıkarttığı doğa ve insan sağlığını doğrudan kötü olarak etkileyen hava kirliliği dışında beraberinde getirdiği büyük liman inşaatları, açık hava kömür depoları, cüruf barajları, madenler ile de kırsalda yaşayan insanların yaşamlarını sürdürebilir kılmasını zora sokuyor. Dünya’da pek çok ülke, küresel iklim değişikliğinin baş tetikçisi olan kömürlü termik santrallerini tamamen kapatmaya başladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşen İklim Forumu'na paralel olarak Tütün Deposu’nda sergilenen İsli Gelecek, fotoğraf sanatçıları ve iklim hareketi tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Fosil Yakıtlardan Kurtul Kampanyası dahilinde İzmir Mimarlık Merkezi'nde İzmirliler'le buluşan sergi, Türkiye’de termik santral ve kömürün yanı başına sıkışmış olan yaşam öykülerine tanıklık ediyor.

Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe) ile deneyimli fotoğrafçı Kerem Yücel’in işbirliğinde Türkiye’nin dört bir yanında kömür ve termik santrallerin kurulu olduğu coğrafyalarda çekilen fotoğraflardan oluşan “İsli Gelecek Sergisi” 05 - 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde sergilenecek.

11 Mayıs Çarşamba günü, saat 17.00 itibariyle fotoğrafçı Kerem Yücel, Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif üyeleri ve Fosil Yakıtlardan Kurtul hareketi omuzdaşlarının söz alacağı basın toplantısını takiben, açılış kokteyli gerçekleşecektir.

Ekte program ve detaylarını bulacağınız etkinlikte sizleri de aramızda görmek isteriz.

İsli Gelecek fotoğraf sergisi açılış kokteyli ve basın toplantısı

11 Mayıs 2016, Çarşamba

İzmir Mimarlık Merkezi 2. kat, 1474 Sokak, No:9 35220, Alsancak – İZMİR

Etkinlik Programı

17.00-18.00: Basın toplantısı, İsli Bir Geleceğe Mahkum Olmamak İçin

Konuşmacılar: Fotoğrafçı Kerem Yücel, 350.org Türkiye Kampanyacısı Cansın Leylim Ilgaz, Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif’ten Bahadır Doğutürk, EGEÇEP’ten Sevda Budak, Temiz Hava Hakkı Platformu’ndan Ali Osman Karababa, Fosil Yakıtlardan Kurtul Hareketi Omuzdaşı Belediyeler’i temsilen Belediye Başkanları ile TMMOB temsilcileri

18.00-20.00: Sergi açılış kokteyli

Kerem Yücel, İstanbul’da doğdu. Mühendis olarak yer aldığı projelerde Anadolu’yu boydan boya yürüdü, burada yaşayan kültürleri ve coğrafyayı anlamaya çalıştı. Fotoğraf onun için bir uğraş değil, tekrar hatırlaması ve belgelemesi için bir araç oldu. Bu ilgisi nedeniyle 2006 yılından beri fotoğrafçı olarak hayatını sürdürüyor. Daha çok sosyal, kültürel ve çevre konuları üzerine yoğunlaşan fotoğrafçı, "İsli Gelecek" projesinde uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan CAN Europe ile birlikte çalıştı.

Türkiye, Balkanlar ve Avrupa Birliği ülkelerini kapsayan 25 farklı ülkeden 125 sivil toplum kuruluşunun çatısı altında bir araya geldiği bir sivil toplum ağı olan Climate Action Network Europe (CAN Europe) tehlikeli iklim değişikliğini önlemek ile sürdürülebilir iklim ve enerji politikaları oluşturulması için çalışır.