23 NİSAN COŞKUSU FOÇA’YI SARDI - 23 Nisan 2016

23 NİSAN COŞKUSU FOÇA’YI SARDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm Foça’yı sardı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yıl dönümünün coşkusu, tüm yurtta olduğu gibi Foça’yı da sardı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Kutlama programı daha sonra Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadında devam etti.
Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Foça’da bulunan ilk ve ortaokullarda çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Foçalıların yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerinde çocuklar kadar aileler de heyecanlıydı.
Foça Belediyesi Halkoyunları, jimnastik ve Dans Kursları, Çocuk Korosu öğrencileri ve Foça’da bulunan okulların öğrencilerinin gösterileri vatandaşlar tarafından zaman zaman ayakta alkışlandı. Özellikle miniklerin yaptıkları Atatürk Puzzlesi Foçalılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Öte yandan Foça Belediyesi Halkoyunları Kursu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Foça Demokrasi Meydanında da gösteriler sundular.