KUZEY KIBRIS BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI, FOÇA’YI ZİYARET ETTİ - 8 Nisan 2016

Foça, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen konuklarını misafir etti…

KUZEY KIBRIS BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI, FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nin çalışmaları ve Foça Yeryüzü Pazarı hakkında, yerinde bilgiler almak amacıyla ilçeye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti.

Eko Köy ünvanlı Büyükkonuk Belediyesi’nin Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve Sosyal İşler Sorumlusu Gülay Komili; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen’den, ilçede gerçekleştirilen slow-food çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “İçinde yaşadığımız, beslenme ihtiyaçlarımızı karşıladığımız, nefes aldığımız doğanın eko sistemine sadık kalan, geleneksel tarım yöntemlerinin sürdürülmesini benimseyen ve bu mirasın genç nesillere aktarılması için çalışan uluslararası birlikler ile ortak idealleri paylaşıyoruz. Ekoköy unvanına sahip Büyükkonuk’un Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nu, İyi-temiz-adil gıda ilkelerine dayalı Uluslarası Slow Food Hareketi’nin bir üyesi, Yeryüzü Pazarı-Earth Market unvanlı Foça’mızda misafir etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduk” dedi.

Ekoköyler Ağı

Global Ecovillage Network-GEN tarafından 2007 yılında Küresel Ekoköyler Ağı’na dâhil edilen Büyükkonuk Belediyesi, Ankara-Güneşköy ile birlikte bu alanda faaliyetler gerçekleştiriyor.

Ekoköyler, kırsal kesimde doğa ile uyumlu ve sürdürülebilir yaşam deneyimleri geliştirmeyi ve bunları paylaşmayı amaç ediniyor. Geleneksel tarım yöntemlerinin sürdürülmesi ve genç nesillere aktarımı esasına dayanan Ekoköy düşüncesi, çevreye duyarlı turizmi destekliyor.

08.04.2016                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu