İSTİKLAL MARŞIMIZIN 95.YILI VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY, FOÇA’DA SAYGIYLA ANILDI - 12 Mart 2016

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 95.YILI VE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY, FOÇA’DA SAYGIYLA ANILDI

Foça’da, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi…
12 Mart, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinliği, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Savcısı Reşat Esmer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Okan Kibar, Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, belediye meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Necla Midilli Merkez Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Mehmet Akif Ersoy konulu sunum gerçekleştirildi. Şair Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı’nı yazma sürecini anlatan oratoryo sunuldu.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “İstiklal Mücadelemizin son noktası, Milli Marşımızdır. Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç kazandırmıştır. Devletlerin Milli Marşı, milleti millet kılan vazgeçilmez değerdir. Özgürlük ruhunu, halkımızın ortak irade ve vicdanını temsil eden İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü kutluyor, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu büyük eseri milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı, Gazilerimizi, Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

12.03.2016                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu