8 MART’TA KADINLARIN TERCİHİ FOÇA OLDU - 8 Mart 2016

8 MART’TA KADINLARIN TERCİHİ FOÇA OLDU

8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü dolayısıyla İzmirli kadınlar gününü geçirmek için Foça’yı tercih etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İzmir’in değişik ilçelerinden gelen kadınlar, havanın da güzel olması ile birlikte güzel bir Foça günü geçirdiler. Foça Demokrasi Meydanına gelen İzmirli Kadınları Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ karşıladı.
Turizm cenneti Foça’yı tercih eden kadınlara teker teker hoş geldin diyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, misafirlere havanın da güzel olmasını fırsat bilerek Foça’nın keyfini çıkarmalarını tavsiye etti. Öte yandan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir bildiri yayınlayan Başkan Demirağ, “Cumhuriyetin ülkemize verdiği çağdaşlıkla birlikte kadınlarımız, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu bütün hak ve özgürlüklere, hatta birçok çağdaş ülkede olmayan seçme ve seçilme hakkı gibi haklara sahip oldu. Ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayatta önemli yol alan Kadınlarımıza; herhangi bir ayrımcılık ve şiddet olmadan, insanca yaşayabilecekleri, emeklerinin değerini bulacağı daha güzel geleceklere daha umutla bakabilecekleri günleri el birliği ile beraberce hazırlamalıyız. Her alanda kadınlarımızla birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum ve bu inançla ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
Foça Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlikte düzenledi. Etkinlikler, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde Saat 17.00’de Foça Belediyesi Resim Kursu kursiyerlerinin eserlerinin sergilendiği resim sergisinin açılışının ardından, saat 17.30’da ‘Diren’ isimli film gösterimi ile devam edecek.