8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ - 7 Mart 2016

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Foça Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi.

‘Tuvallerde Kadın’ Resim Sergisi ve Sinema Filmi ‘Diren’in gösterileceği etkinlikler, 8 Mart Salı günü saat 17.00’de Foça Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Foça Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Foça Belediyesi kadın kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ‘Tuvallerde Kadın’ konulu resim sergisi açılışının ardından, Sarah Gavron'ın ikinci uzun metrajlı filmi, tarihin ilk feminist hareketlerinden birini başlatan kadınların, gittikçe acımasızlaşan hükümete karşı yürüttükleri mücadeleye odaklanan, gizli buluşmalarla bir araya gelerek barışçıl yöntemler izleyerek hak aramaya çalışan kadınları konu alan ‘Diren’ isimli film izleyici ile buluşacak.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir bildiri yayınladı. Başkan Demirağ, “Cumhuriyetin ülkemize verdiği çağdaşlıkla birlikte kadınlarımız, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu bütün hak ve özgürlüklere, hatta birçok çağdaş ülkede olmayan seçme ve seçilme hakkı gibi haklara sahip oldu. Ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal hayatta önemli yol alan Kadınlarımıza; herhangi bir ayrımcılık ve şiddet olmadan, insanca yaşayabilecekleri, emeklerinin değerini bulacağı daha güzel geleceklere daha umutla bakabilecekleri günleri el birliği ile beraberce hazırlamalıyız. Her alanda kadınlarımızla birlikte mücadele edeceğimize inanıyorum ve bu inançla ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.