FOÇA’DA ENGELSİZ YAŞAM ÜRETİMDE ! - 4 Mart 2016

Foça, engelli vatandaşlarla el ele proje üretmeye devam ediyor…

FOÇA’DA ENGELSİZ YAŞAM ÜRETİMDE !

Foça Belediyesi ve Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce ilçede yaşayan engelli vatandaşlar için açılan kurslardan biri daha başarıyla sonlandı.

Foça Belediyesi Kent Konseyi Engelsiz Kafe’de, 136 saat olarak gerçekleşen Dikiş Kursunu tamamlayan katılımcılara, kurs bitirme belgeleri verildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut’a engelli vatandaşlar için yaptıkları proje ortaklığı ve destekleri için teşekkür etti.

Başkan Gökhan Demirağ, “Halk eğitim merkezimiz ortaklığıyla açtığımız kurslar vasıtasıyla Foça’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın el becerilerini geliştirmek, aile ekonomilerine katkı sağlamak ve sosyal alan yaratmak amacındayız. Önceki dönemde açtığımız deri tasarım kursunu başarıyla tamamlamıştık. Yakın gelecekte de mis sabun, el işi ve resim kursumuzu yine engelli kardeşlerimiz için açacağız. Foça Belediyesi olarak açtığımız; ritim-perküsyon, dans ve boccia kurslarımız ve zeka oyunları etkinliklerimiz devam ediyor. Dikiş Kursuna katılan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmenimiz Hatice Şahin’e emekleri için çok teşekkür ediyorum. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı her zaman aramızda görmek istiyoruz. Kurslarımıza, etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

04.03.2016                                                                                               Foça Belediyesi Basın Bürosu