ÇEVRE BİLİNCİ ÇOCUKLARDAN BAŞLAMALI - 24 Şubat 2016

ÇEVRE BİLİNCİ ÇOCUKLARDAN BAŞLAMALI

Foça Belediyesi, Akdeniz Foku tanıtımı ve Foça biyoçeşitliliği bilgilendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
Foça Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan Akdeniz Foku tanıtım Ofisi tarafından Akdeniz Foku ve Foça’da yaşam bulan biyoçeşitlilik tanıtımı yapılacak.
Foça Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğa ve Akdeniz Foku Tanıtım Merkezinin ilk konukları öğrenciler oldu. Foça Bedia Midilli İlkokulu Öğrencilerini Belediye Başkanı Gökhan Demirağ karşıladı.
Başkan Demirağ öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; Foça’nın Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu belirterek, “Badem isimli fokumuzun bakımını burada gerçekleştirdik. Merkezimiz Akdeniz’de bulunan iki merkezden biri. Yavru foklarımızı merkezimizde en iyi koşulları hazırlayıp, sağlıklı duruma getirdikten sonra, doğal ortamlarına dönmelerini sağlıyoruz” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Belediye bünyesinde kurduğumuz bu ofisle, çocuklarımıza Akdeniz Fokunu tanıtmanın yanında çevre bilinci, ekosistem, biyolojik çeşitlilik gibi bilgiler de verilecek. Öte yandan merkezimiz turizm ve halkımız için de ziyarete açık olacaktır­” diye konuştu.
Foça Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan Doğa ve Akdeniz Foku Tanıtım Merkezi hafta içi her gün mesai saatleri içinde misafirlerini ağırlayacak. Ofiste Akdeniz Foku tanıtılırken, Foça biyoçeşitliliği, biyoçeşitliliğin sürdürülebilir hale gelmesi ve çevre bilinci gibi konularda bilgiler verilecek.