FOÇA KENT KONSEYİ, YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI - 22 Şubat 2016

FOÇA KENT KONSEYİ, YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Foça Kent Konseyi, 14. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi…

2016 Yılının 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, belediye meclis üyeleri, kent konseyi üyeleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları önderleri katıldı.

Toplantı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da şehit olan askeri personel ve sivil vatandaşlar için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer’in açılış konuşması ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın konuşmasının ardından, 2015 faaliyetlerini sunumu yapıldı. Foça’nın ‘Antik İyon Yolu’na dâhil edilmesi ve Foça merkezde bir ‘Tarihi Yürüyüş Yolu’ önerileri görüşüldü.

Foça Kent Konseyi’nin görevleri ve ilgi alanları ile 2015 yılında yaptıkları faaliyetler hakkında genel bilgiler veren Başkan Orhan Gürer; “5393 sayılı belediye kanununun 76. maddesi gereği kurulan Foça Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşlarından oluşan genel kurul üyelerinin oluşturduğu organları ile çalışmalarını sürdürmektedir… Herkese açık olan bu toplantılarımıza, hemşerilerimizden daha çok katılım bekliyor ve yerellik ilkemiz çerçevesinde demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek istiyoruz. Kent Konseyleri, gönüllü vatandaşlarımızın bir araya gelişi, ortak aklın merkezidir. -Benimde fikrim var!, Benimde söyleyeceklerim var! diyerek, çalışmalarımıza katılmalarını bekliyoruz halkımızdan. Eğer bizler uygulanabilir, toplum hayatını etkileyecek öneriler ve projeler ile Belediyemize gidebilirsek, Belediyemizinde buna kayıtsız kalacağını sanmıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kent Konseylerinin, vatandaşlarla yerel idareyi en yakın planda buluşturmak ve kentte gözlemlenen sorunları en iyi şekilde aktarmak noktasında ön plana çıktığını belirten Başkan Demirağ; “Foça Kent Konseyimiz 2011 yılından bu güne kadar, birçok faaliyete, birçok etkinliğe imza atarak, aktif biçimde çalışmıştır. Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ve tüm emeği geçenlere, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, 2015 faaliyetlerinin sunumunu yaptı.

Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi’nce değerlendirilen, Foça’nın ‘Antik İyon Yolu’na dâhil edilmesi önerisi ve Foça merkezde bir ‘Tarihi Yürüyüş Yolu’ önerileri görüşüldü. Yapılması gerekenler tartışıldı.

Toplantının son bölümünde, dilek ve temenniler dile getirildi. Katılımcılar, sanat sokağı düzenlemeleri, mesire yeri yapımı ve sivrisinek ilaçlamaları konularında önerilerde bulundu.

22.02.2016                                                                                                      Foça Belediyesi Basın Bürosu