En Güzel Gökyüzü ve En Güzel Denizin Öykü Yarışması - 22 Haziran 2015

En Güzel Gökyüzü ve En Güzel Denizin Öykü Yarışması Devam Ediyor...

Foça Belediyesi, okurken yaşayan, düşünen ve yazan yetenekleri keşfetmek amacıyla “Deniz Öyküleri Ödülü” yarışması düzenliyor.
Foça Belediyesi, 4. kez düzenlediği “Deniz Öyküleri Ödülü” yarışması ile vatandaşları okumaya ve yazmaya teşvik ederken; sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi, Türk Dilini doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor.
Foça Belediyesi’nce oluşturulan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek eserler için, daha önce herhangi bir kitapta yayımlanmış olmaması şartı aranırken, son başvuru tarihi 10 Temmuz 2015 Cuma günü olarak belirlendi.
Deniz Öyküleri Ödülü” yarışması sonunda; birinci olan esere 2.500 TL., İKİNCİYE: 2.000 TL., üçüncüye 1.500 TL. parasal armağan ile ödül plaketi verilecek.
“Deniz Öyküleri Ödülü” başvuru koşulları ise şöyle;
1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış bir öyküyle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir.
2. Öyküler, bilgisayarda Times New Roman karakteriyle, 1,5 aralıklı,  12 punto ile yazılarak,  A 4 kâğıdına basılı olarak, 6 örnek halinde gönderilmelidir. Öykülerin uzunluğu bu nitelikteki 10 (on) sayfayı aşmamalıdır. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır.
3. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykünün yanı sıra gönderilmesi gereken “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri  belirtilmelidir. Yaşamöyküsü de bu yazıya eklenmelidir.
4. Öyküler 10 Temmuz 2015, Cuma günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile “Deniz Öyküleri Ödülü, Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır.
5. Seçici Kurul, Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı, Vecdi Çıracıoğlu ve Nuray Çiloğlu’ndan oluşmaktadır.
6. Deniz Öyküleri Ödülü’nde, birinciye: 2.500 TL., ikinciye: 2.000 TL ., üçüncüye 1.500 TL parasal armağan ile ödül plaketi verilecektir.
7. Foça Belediyesi, derece alan ve seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecektir. Bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek,  25’er adet kitap verilecektir.
8. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez.
9. Koşullara uymayan öyküler seçici kurula sunulmadan elenir.
10. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.
11. Seçici Kurul, 14 Ağustos 2015, Cuma gününe kadar kararını Belediye Başkanlığı’na bildirecek; ödül töreni,  22 Ağustos 2015, Cumartesi günü,  Foça’da Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleştirilecektir.
12. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Foça Belediyesi Basın Bürosu