BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN, 23 ARALIK, “ŞEHİT ASTEĞMEN MUSTAFA FEHMİ KUBİLAY’I ANMA GÜNÜ” MESAJI - 22 Aralık 2015

“23 Aralık 1930 tarihinde gerçekleştirilen Menemen Olayı, Cumhuriyetimize ve Ata’mızın ilke ve inkılaplarına karşı yapılmış, en büyük  gerici olaydır.

Laik Cumhuriyetimize ve onun yılmaz savunucularına karşı bir grup yobazın başlattığı Menemen olaylarında acımasızca katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, ‘devrim şehidi’olarak aramızdan ayrılışının yıldönümündeyiz.

85 yıl önce canları pahasına Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarının; Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma kararlılığı, bugün de cumhuriyeti  ve  ulusal birliği koruma,savunma kararlılığının temelidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Menemen olaylarında ‘Kubilay temiz kanı ile Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir.’

Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yoldan hiçbir zaman sapmayacağımızı, tam bağımsızlık için her zaman mücadele edeceğimizi önemle belirtirim.

Türkiye Cumhuriyeti’ni canı pahasına savunan tüm  gazi ve şehitlerimizi, şehit asteğmen Kubilay’ı; ölümünün 85. yıldönümünde bir kez daha minnetle anıyor , tüm devrimcilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı