BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN ENGELLİLER GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJI - 2 Aralık 2015

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ’IN ENGELLİLER GÜNÜ İLE İLGİLİ MESAJI

Ülkemiz nüfusunun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli.
Düşünmeli ve empati yaratmalıyız; Bir kez  olsun tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denemeli veya  gözlerimizi  bağlayıp evladımızı görmeyi denemeli, kollarımızı bağlayıp birinin bize yemek yedirmesini, su içirmesini beklemeli, hiç konuşmayıp şarkılar söylemeyi istemeliyiz, yani ruhumuzla ve bedenimizle engellinin durumunu yaşamalıyız. Göreceğiz ki yaşam o kadar da kolay değil.
Üzerimize düşen yaşamı birlikte elimizi uzatıp el ele paylaşmalıyız.
Foça Belediyesi olarak tüm gücümüzle engelli vatandaşlarımıza destek olup yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.
Kırmızı bayraklı kent olma yolunda epeyce ilerledik.
Ama yeterli bulmuyoruz daha da çalışacağız. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umuduyla, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hep birlikte el ele sağlıklı günler dilerim.

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı