UĞUR MUMCU, FOÇA’DA ANILDI - 25 Ocak 2020

UĞUR MUMCU, FOÇA’DA ANILDI

Cesur yürekli Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 27. Yılında Foça’da saygı ve büyük özlemle anıldı.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi tarafından, Uğur Mumcu Parkında tören ve Yeni Foça’da ‘‘Uğur Mumcu ve Aydın Kıyımı’’ isimli anma programı gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu Parkındaki törende, ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, konuşmalarını yaptı.

Başkan Fatih Gürbüz; ‘‘İsterler ki susalım; isterler ki yazdıklarımızın hiçbiri, hele bu dönemde yazılmasın. Bunun içindir ki, bizleri susturmak için türlü yollara başvururlar”dedi, Uğur Mumcu. Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 yılında, basın özgürlüğünü, gazetecilik onurunu ve Cumhuriyet değerlerini daha fazla korumak gerektiğini canı pahasına bizlere göstermiştir.
Geride kalan binlerce Mumcu’nun elinde bir kırık gözlük ve daha keskin bir kalem kalmıştır. Bugün geride kalan Kahraman Türk Polisi Gaffar Okkan ve Mumcular’a selam olsun.’’dedi.

Yeni Foça’daki ‘‘Uğur Mumcu ve Aydın Kıyımı’’ isimli programda, Uğur Mumcu ve Yurtsever Aydınlarımız anıldı. Anma programı için emek veren ADD Foça Şubesine teşekkür eden Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ebediyete ulaşan, ancak her zaman yüreğimizde ve aklımızda olan aydınlarımıza, en derin saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Ruhları şad olsun.’’dedi.