SEVİNÇ ve GURURLA KUTLUYORUZ - 23 Nisan 2019

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıldönümü, Foça’da törenlerle kutlandı…

SEVİNÇ ve GURURLA KUTLUYORUZ

Foça Cumhuriyet Meydanındaki Çelenk Sunma Töreni ve Jandarma Komando Okulunda gerçekleşen Kutlama Programında Çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na tüm okullar adına Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Programa, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Komando Okulunda gerçekleşen Kutlama, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Rengârenk kıyafetleri ile sevimli öğrenciler, dans ve halk oyunları gösterilerini sahneledi,  Şiirler okudu. Resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü dolayısı ile yayınladığı mesajında; ‘‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi ile 23 Nisan 1920’de kuran ve bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum’’dedi.

Foça’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Foça Belediyesi Çocuk Şenliği ile sürecek. İtfaiye Meydanındaki şenlik, 14.00 – 18.00 saatleri arasında yapılacak.