FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ’NDE PROJE SERGİSİ - 18 Nisan 2019

FOÇA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ’NDE PROJE SERGİSİ

Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Şenliği kapsamında hazırlanan “Aile Katılımlı -Ramps and Pathways- Projesi” için sergi düzenlendi.
Proje sergisinin açılışına, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Dr. Sara Kefi’yi, 4 Yaş Sınıfı Öğretmeni İlgen Oflu’yu, 5 Yaş Sınıfı Öğretmeni Emre Bilek’i ve 6 Yaş Sınıfı Öğretmeni Funda Erol Cinbaz’ı, küçük öğrencileri ve velilerini, büyük özen ve dikkatle hazırladıkları bilim çalışmaları için tebrik etti. Foça Belediyesi Çocuk Evi Öğrencileri, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile 23 Nisan Hatıra Fotoğrafları çektirdi.

Bilimsel Süreç Becerileri

Sömestr döneminde başlayan bilimsel çalışma için, önce anne-babalar evde çocukları ile araştırmalar yaptı ve maketler hazırladı. Yarıyıl tatili dönüşüne kadar, güzel ve yaratıcı ürünler oluşturuldu. Çocuklar, materyallerinin sunumunu çok özenli, dikkatli ve donanımlı bir şekilde yaptı. Sınıflarda öğretmenleri ile çok detaylı bir şekilde bilimsel süreç becerilerini kullanarak etkinliklerini sürdürdü. Bu süreçlerin ardından ortaya çıkan eserler, Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin bahçesinde sergilendi.

Sergi açılışının ardından, küçük öğrenciler ve babaları; eğitimcilerin verdiği materyallerle, 10 dakikalık sürede, üzerinde bilye ve arabaların hareket edebileceği ‘Çok Kapsamlı En Uzun Rampalı Yol ‘ramps and pathways’ inşa etmek için yoğun çaba harcadı. Proje sergisinin finalinde, Foça Belediyesi Çocuk Evi Öğrencileri, anne ve babaları ile birlikte dans etti.

Yeni Buluşlar Yapabilen Bir Nesil

Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Bayramını, bilim çalışmaları ile kutlamak istediklerini belirten Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Dr. Sara Kefi, proje sergisinin açılış konuşmasında; ‘‘1990’larda Amerika da Ulusal Bilim Vakfı tarafından oluşturulan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan STEM eğitimi; okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm eğitim süreçlerini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşımdır. STEM eğitiminin amacı; fen, teknoloji, mühendislik, matematik disiplinleri arasındaki bütünleşmeyi sağlayarak okul öncesinden itibaren verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımı ile “soru soran, araştıran üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin” yetiştirilmesidir. Bizde bu noktadan hareket ile, her yıl farklı konularda Çocuk Evi olarak proje yürütüyoruz. Projelerimizi sonuçlandığımızda Foça Belediyesi Çocuk Evi adına uluslararası sempozyumlarda sunuyoruz ve eğitim dergilerinde yayınlıyoruz. Bu yıl ise çok başarılı bir şekilde yaklaşık 8 hafta süren “Aile Katılımlı Ramps and Pathways” projemizi sizlerle birlikte yürüttük ve bugün sergiliyoruz’’dedi.