ÇANAKKALE ZAFERİ, 104. YILINDA FOÇA’DA ANILDI - 18 Mart 2019

ÇANAKKALE ZAFERİ, 104. YILINDA FOÇA’DA ANILDI

Foça’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla tören ve anma programı gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi Anma Töreni ve Programına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Foça protokolü üyeleri, sivil ve askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 18 Mart dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Çanakkale Zaferi, Emperyale karşı Ulus olma mücadelesinin haykırışıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘‘Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!’’ cümlesi, vatanı savunma gücünün işaretidir. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni gururla anar, Ulu Önderimiz ATA’mızın, silah arkadaşlarının, kahraman gazilerimizin ve şehitlerimizin anıları önünde minnetle ve saygıyla eğilirim’’dedi.

Anma Programı, Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki anma programına geçildi.

Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda; Okul Müdürü Hüseyin Muslu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Çanakkale Savaşı konulu film gösterildi. Tuncay Arslan’ın yazıp yönettiği ‘‘Savaşa karşı Savaş: Çanakkale’’ isimli hareketli oratoryo sahnelendi. Çanakkale Zaferi konusunda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Anma programının ardından, Bağarası’ndaki şehit mezarı ve Şehit yakınlarının evleri ziyaret edildi. Demokrasi Meydanı’nda, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Leventler İzmir Grubu, Şehitler için lokma ve pilav ayran ikramında bulundu.