FOÇA FESTİVALİNDE MUHTEŞEM AÇILIŞ - 11 Eylül 2018

FOÇA FESTİVALİNDE MUHTEŞEM AÇILIŞ

‘‘XI. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’’nin ilk günü katılan herkese büyük keyif yaşattı. Rengârenk festival korteji, büyük coşku ve neşe yaşatırken, “Ezginin Günlüğü’’ konseri dakikalarca alkışlandı.
Kortej yürüyüşünde, günümüz Foça’sı ve Antik Phokaia’yı yansıtan dekorlar içinde, yerel ve tarihi kostümler giyen her yaştan Foçalı, başarıyla sergiledikleri mizansenlerle izleyicilerin hayranlığını kazandılar.
Foça Jandarma Komando Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı Bandosu ve Mark Warner Phokaia Beach Resort animasyon ekibi, kortej yürüyüşüne büyük değer ve renk kattı.
Festival Kortejine, Foça protokol üyeleri, geçmiş dönem Foça Belediye Başkanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Foça Belediyespor Kulübü sporcuları ve antrenörleri, Foça Belediyesi Kursiyerleri ve öğretmenleri, Foça Yelken İhtisas Kulübü sporcuları ve antrenörleri, Halk Oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Misafir, Yunanistan-Midilli Arion Halk Oyunları ekibi, Menemen Ticaret Odası Halk Oyunları ekibi ve Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi “Ezginin Günlüğü’’ konseri öncesinde çok beğenilen gösterilerini sundu. Açılış programının sunuculuğunu yapan Hakan Doğanay, yaptığı şovla coşturdu.

Festivalimize Hoş geldiniz!

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı festival açılış konuşmasında; ‘‘Çok mutluyuz, bugün burada 11. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nde, yine birlikteyiz. 10-11-12 Eylül tarihlerinde, üç gün boyunca etkinliklerimiz olacak. Paneller, sergiler, söyleşiler, konserler. En güzel gökyüzü ve en güzel iklimde yaşamanın tadına, doyasıya sanatla, kültürle varacağız. İzmir, Türkiye’nin en önemli değeri; Foça’mızda İzmir’in biriciği. Foça Festivali artık gelenekselleşti. Aranır özlenir bir festival oldu. Sevinçliyiz. Birlik ve beraberliği pekiştiren Festivalimiz, yine dolu dolu etkinliklerle, keyifli anlar yaşatacak. Üzüntülüyüz. Sevgili Foça dostu Gül Girişmen, aramızdan ebediyete ayrıldı. Rahmetle anıyoruz. Yemek yarışmasını, hatırası için düzenledik. Söyleşi ve imza günlerimiz; CHP geçmiş dönem grup başkan vekilimiz, sayın büyüğümüz Kemal Anadol ile başlıyor, Hüseyin Yurttaş hocamız, değerli Şair Ataol Behramoğlu ile sürecek. Ve en önemli etkinliklerimiz, arkeolojik geziler, kıyı balıkçılığı konferansları ve yaban hayvanlarına yardım koruma bilgilendirmeleriyle devam edecek. Tüm Foçalılar bilir; Club Med Tatil Köyü, Foçalıların yaşam efsanesidir. Dünden bugüne fotoğraflar ve emekçileri ile Foça Club Med’i de anacağız. Kattığınız değerler ve gösterdiğiniz ilgi için sonsuz teşekkür ederiz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Festivalimizi onurlandırdınız. Nice festivaller yaşamak dileğiyle, festivalimizi açıyoruz. Hepinize, huzurlu; sevinçli anlar dilerim!’’ dedi.

Foça’da “Ezginin Günlüğü’’ ile müzik keyfi

Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan “Ezginin Günlüğü’’ konserinde, çok sevilen eserlerinin yanı sıra, son çıkan Aşk Zamanı isimli albümlerinden eserler de seslendirdi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Ezginin Günlüğü’’ üyelerine teşekkür etti.

Yeni Foça’da Türk Sanat Müziği ziyafeti

Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet Binası önünde gerçekleşen Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserine yüzlerce kişi katıldı. Foça Belediyesi Meclis Üyesi Bahar Öztürk, Şef Ergin Kayran’a ve koro üyelerine, teşekkür plaketi sundu.

Festival programı kapsamında bugün; 11 Eylül 2018, Salı / 2. Gün

09.00-11.00

Tekne Bakım ve Onarımı

Yer: Demokrasi Meydanı, Ziraat Bankası Önü ve Yeni Foça Meydanı